16 de noviembre de 2013

Novembro 2013. OBRADOIRO DE COCIÑA: MARMELADA DE LARANXA

UNHA DAS FROITAS ESTRELA DO OUTONO É A LARANXA, POR ESA RAZÓN A ESCOLLEMOS PARA ELABORAR ENTRE TÓDOLOS NENOS E NENAS DO COLE  UNHA MARMELADA.
O PRIMEIRO PASO FOI LAVAR AS MANS (A HIXIENE É MOI MOI IMPORTANTE).
O PROCESO EMPEZOU PELANDO AS LARANXAS COA AXUDA DO/DAS PROFES.
                                     PRIMEIRO A PEL DE FÓRA, E LOGO A PEL BRANCA.                        
 








 AGORA TROCEAMOS,

LOGO BOTAMOS TÓDOLOS INGREDIENTES NA POTA:
AS LARANXAS, 
 O AZÚCRE,

E O ZUME DE LIMÓN.
 TOCA ESPERAR...
MENTRAS, APROVEITAMOS PARA ESCRIBIR A NOSA RECEITA DA MARMELADA DE LARANXA E O NOME NAS ETIQUETAS. 
E AQUÍ ESTÁ O RESULTADO: A MARMELADA LISTA E ENVASADA PARA LEVAR PARA A CASA.

AÍNDA NON A PROBAMOS PERO SÓ CO ASPECTO... PROMETE ESTAR "RICA, RICA"!